www.Bromfiets-Toertochten.nl
Hoe het Begon

Mijn naam is Coen van den Brink

Door mijn zwager ben ik besmet met het O.B.V.

Het Oldtimer Bromfiets Virus.

Als men daar eenmaal mee besmet is, is er maar 1 oplossing en dat is er met volle teugen van genieten. Gelukkig is mijn vrouw ook besmet geraakt, dus doen we dit gezellig samen.

Ik ben begonnen met een Puch R50 V uit 1962.  

Dit is een scootermodel en voor zover ik het heb kunnen achterhalen zijn er in Nederland maar 8 geregistreerd. Voor mijn vrouw kwam er een Vespa Si uit 1975, een automaat omdat zij dat schakelen niet zag zitten.

Zoals bij ieder virus gaat ook dit virus steeds verder want na deze 2 brommers volgden er al snel nog een paar, o.a. een Sparta Sport 2v, een Sparta Buddy, een Benellie S50, een Berini M48 AV en een Berini M48, een Spartamatic en als laatste nog een Sparta Buddy.

Nu was het tijd geworden om er toch echt iets aan te doen, want als ik wilde sleutelen, moest ik eerst de helft van de brommers buiten zetten. We hebben besloten om 4 brommers te houden en de rest te verkopen. De Puch en Vespa en de Sparta's sport 2V en een Buddy mochten blijven.

Inmiddels was ik lid geworden van de Spartabromfietsclub en van VOC t' Oale Kreng. Twee geheel verschillende clubs.

De Spartabromfietsclub is merk gericht en landelijk. VOC t' Oale Kreng is meer regionaal in de omgeving van Vriezenveen, Twente dus en is beslist niet merk gericht. Met deze twee clubs hebben we al heel wat toertochten gereden en bij sommigen ook hand en spandiensten vericht.

Dit jaar, 2012 heb ik voor het eerst zelf het heft in handen genomen en een toertocht georganiseert. De tocht zelf stond al op papier en kwam van een van de leden van de Spartaclub. Het werd gelijk een monstertocht. De Baumberegrit, een tocht van 165 km vanuit Winterswijk naar Duitsland, richting Coesfeld. Op een groot aantal pech gevallen na liep alles op rolletjes en zijn we met alle 27 brommers weer terug gekomen.

Dit is ons zo goed bevallen, dat we besloten hebben om ieder jaar minstens 1 grote tocht te organiseren en als het mogelijk is, 1 kleinere tocht.

De positieve ervaringen die we met de gereden tochten hebben opgedaan proberen we in onze tochten te verwerken.   

De foutjes uit andere tochten, willen wij juist proberen te voorkomen.

Zodat we met z'n allen van onze hobby nog meer kunnen genieten.

Sparta Sport 2v 1972              Vespa Si  1975           Sparta Buddy 1975