WWW.BROMFIETS.TOERTOCHTEN.NL

Op zondag 8 juli organiseert Buurmans Feestje een meeting voor eigenaren van bromfietsen en solexen die tenminste 25 jaar oud zijn onder het motto “Brommers Kiek’n in Lierderholthuus”, onderdeel van deze meeting is “Buurmans Brommerrit 2018”.

Het verzamelen en inschrijven vindt plaats op zondag 8 juli tussen 11.00 en 12.30 uur op het feestterrein, maar inschrijven kan ook vooraf per mail via het inschrijfformulier op de pagina: inschrijven-deelname verder op deze site van Buurmans Brommerrit.

Er is een maximum aantal van 125 deelnemers vastgesteld.

De lengte van Buurman’s Brommerrit is ongeveer 60 kilometer.

Vertrek vanaf 13.00 uur.

De toertocht voor oude bromfietsen voert de deelnemers door het mooie Sallandse landschap waarna de bromfietsen en hun berijders weer terugkomen naar het festivalterrein waar in dat weekend ook het Lierderholthuis Feestweekend wordt gehouden.

Het is altijd weer een mooi gezicht om een grote stoet oude bromfietsen te zien vertrekken en weer terug te zien komen tijdens zo’n evenement. Na afloop van de rondrit komen de bromfietsen nog een poosje op een speciaal daarvoor ingericht parkeerterrein te staan, zodat de bezoekers van het feestweekend de brommers goed kunnen bekijken en een praatje met hun eigenaren kunnen maken.

Om 16.00 uur is het officiële programma van Buurmans Brommerrit afgelopen. Echter aan gezelligheid zal het op het feestterrein niet ontbreken met een kermis en muziek. Feest gegarandeerd dus, genieten van vrolijke deuntjes en ondertussen de klassieke brommers bekijken die rond die tijd terug zijn van Buurman’s Brommerrit.

Inschrijfgeld voor deze toertocht bedraagt €. 8,00 euro per persoon, hiervoor krijgen de deelnemers niet alleen een deelnameschild van het evenement, maar ook gratis koffie en thee op het festivalterrein, 2 consumptiebonnen te besteden aan de bar van het Lierderholthuis Feestweekend, een routebeschrijving, en, alleen bij voorinschrijving, een lunchpakket.

Organisator Gerard Adema van Buurman’s Feestje organiseert dit brommerevenement in Lierderholthuis voor de eerste keer, maar heeft veel ervaring in het organiseren van dergelijke evenementen. Vorig jaar organiseerde hij Buurmans Brommerrit vanuit zijn woonplaats Laag Zuthem. Vanwege het wegvallen van de jaarlijkse braderie en te weinig publieke belangstelling aldaar is er dit jaar gekozen voor Lierderholthuis, immers het is voor de eigenaren van vaak hele bijzondere bromfietsen wel leuk wanneer er mensen naar hun pronkstuk komen kijken.

Er is een maximum aantal deelnemers aantal ingesteld van 125 voertuigen. Dit om de veiligheid voor de deelnemers en bezoekers te waarborgen en er voor te zorgen dat er ruimte genoeg is om alle voertuigen zodanig op te kunnen stellen dat ze goed te zien zijn voor het publiek zonder dat de eigenaren bang hoeven te zijn dat hun bijzondere bezit wordt beschadigd.

Kom dus “Brommers Kiek’n in Lierderholthuus” op zondag 8 juli 2018 of doe zelf mee aan Buurman’s Brommerrit en geniet van oude bromfietsen zoals Kreidler, Zündapp, Sparta, RAP, Batavus, Puch, Mobylette, NSU, Solex en ga zo maar door.